Loetjoe Boek

De avonturen van Loetjoe uit Senang

Op tv

mrt 022016

Mijn maker is er maar druk mee. In de winkel "Loetjoeboek" wordt het steeds voller. Er zijn prachtige knuffelbeesten bij gekomen. Sandra Ensing heeft ze gemaakt. Als ik de laatste geruchten mag geloven wordt er nu ook een knuffelbeest gemaakt naar mijn voorbeeld.

Mijn maker komt op tv, misschien heeft ze het ook wel over mij. Nog even en ik ga naast mijn pootjes lopen met mijn neus tegen de rotsen.

Mijn boek is bijna klaar..ik heb al gezien hoe het wordt..zo mooi...

Op de foto zie je mij op mijn favoriete plekje. Ik heb het ontdekt tijdens het spelen, vlak achter de grot waar ik altijd slaap. Ik lig daar graag te dromen, over nu en later en over verre reizen naar vreemde landen. 

Loetjoe

 

 

Loetjoe  undefined

Loetjoe of Ludju

feb 142016

Vandaag hoorde ik dat Loetjoe tegenwoordig als Ludju geschreven wordt.
Dat is de moderne taal. Wij leven met de oude taal. Er zijn wel sommige van ons die zich aangepast hebben. Ze wonen aan de andere kant van de Koyubirivier, daar waar de wereld eeuwig paars schijnt. Dat komt van de planten daar. Ze zeggen dat de cactussen net zo groot zijn als de bergen. Er bloeien paarse bloemen op die zo groot zijn als tien van ons naast elkaar. Je moet eerst door het Cedergebergte en dan helemaal door naar de zee. Ik heb de zee nog nooit gezien. Mijn vriendinnetje Tjinta wel, haar familie woont daar.
Als ik groot ben ga ik daar naar toe.

 

Loetjoe

 

undefined

Pand voor Loetjeboek

feb 082016

Het lijkt wel of er verder niks gebeurt. Nou..het tegendeel is waar. Inmiddels heeft mijn maker een pand gevonden en mijn naam staat met koeieletters op het etalageraam; "LOETJOEBOEK". Daar ben ik behoorlijk trots op. Vandaag heeft ze ook eindelijk de landkaart af gekregen zodat ik jullie kan laten zien waar ik nu precies woon. Zie je die bergen? dat is het Cedergebergte. Boven, aan de tweemaanwind kant van de Koyubirivier, daar woon ik. Ik leef met mijn familie in de Canyons van Weleer.
Ik hoorde van mijn maker ook dat jullie massaal mijn boek aan het bestellen zijn. Daar moet ik echt even van blozen. Ik word nog beroemd.

Loetjoeundefined

Loetjoe - Wie Ben Ik?

jan 242016

undefined

 

Ik zal me even voorstellen... voor de mensen die nog niet weten wie Loetjoe is..wel zo netjes.

Ik ben een wezen uit de Senang eilanden groep, in de Nevelzee in de richting van de Sterrenwind.

Later word ik sheriff, dat is al zo bepaald, ik draag het teken op mijn lange nek.
Ik leef in een oud gebied tussen de woestijn en de zee. Vroeger was de zee ook hier. Ze heeft de rotsen uitgesleten tot er een gangenstelsel ontstond, dat is waar we wonen en leven.

Mijn verhaal gaat over angst en moed, Pierre Carriere schrijft dat!
Loetjoe

ignite-me.nl